Frequently Asked Questions

Below you’ll find answers to some of the most asked questions.

Vi anbefaler på det kraftigste at du aktiverer et ekstra sikkerhedslag på din WordPress side. Som minimum på alle administrative konti.

Læs eventuelt mere om hvad 2FA er her:

Hvis din WordPress installation er administreret af Blueprint – vil muligheden være tilgængelig fra du modtager de administrative adgange til siden.

Skal du selv sætte det op anbefaler vi at installere følgende plugin:

Årsagen til at vi anbefaler netop dette plugin, er at du udover muligheden for at benytte en appbasseret løsning, også kan bruge hardware nøgler til godkendelse, eller engangskoder som bliver fremsendt til din mail. Det er en af de mest fleksible, gratis plugins vi har kunne finde, til formålet.

Inden du går igang med at sætte pluginet op, skal du hente en af de 2FA apps der findes. Vi anbefaler Microsoft Authenticator, hvis du også benytter Office 365.

Når pluginet er installeret skal du logge på din wordpress installation som du plejer. Herefter gør du følgende:

  1. Klik på teksten Hejsa [dit brugernavn] i øverste højre hjørne. (Eller vælg rediger min profil hvis du højer musen henover linket)
  2. Scroll ned til “To-faktor indstillinger”
  3. Scan QR koden på siden med din 2FA app. Når du får de 6 cifre frem på skærmen indtaster du dem i feltet under QR koden.
  4. Sæt flueben i Aktiveret, og sæt prik i Primær.
  5. Vi anbefaler at tilføje en ekstra mulighed, hvis du skulle miste din telefon. Brug fx. E-mail, ved at sætte flueben i “Aktiveret” på denne funktion også.
  6. Scroll helt ned i bunden af siden og tryk på opdater profil.

Næste gang du logger ind, vil du blive præssenteret for samme funktioner som du kender i forvejen: Brugernavn og kodeord. Herefter vil du blive bedt om at indtaste de 6 cifre fra appen, før du kan logge ind.

Intet er 100% sikkert, men du har i hvert fald givet hackere en ekstra udfordring.

Category: WordPress - Dansk